Imate nove table? Parking platite "peške"!

Bez autora
Jan 10 2011

Vozači sa novim registarskim tablicama koja imaju slova Đ, Š, Č, Ć ili Ž, ne mogu da porukom sa mobilnog telefona plate parkiranje u Beogradu. Problem je u odeljenju “Parking servisa” pošto sistem ne prepoznaje novouvedena slova-znakove, pa se dešava da vozači na poslati SMS dobiju odgovor da su nepravilno uneli broj registracije. Kontrolori pre kazne moraju da provere da li je vozač imao problema sa porukama. U “Parking servisu” kažu da je u sistemu problem koji će vrlo brzo biti otklonjen, a do tada neće biti kažnjavanja vozača koji ne mogu na ovaj način da plate parking. Latinična slova Đ, Ć, Č, Š, koja nisu uobičajena u evropskoj abecedi, naš sistem još ne prepoznaje. Verovatno ćemo imati mogućnost da uskladimo parametre i očekujem da će to biti najkasnije do ponedeljka. Neće biti kažnjavanja vozača koji u registarskim oznakama imaju navedene znakove i kontrolori “Parking servisa” će, pre nego što nekome izdaju kaznu, morati sve da provere nekoliko puta.

Imate nove table? Parking platite "peške"!Vozači sa novim registarskim tablicama koja imaju slova Đ, Š, Č, Ć ili Ž, ne mogu da porukom sa mobilnog telefona plate parkiranje u Beogradu.

Problem je u odeljenju “Parking servisa” pošto sistem ne prepoznaje novouvedena slova-znakove, pa se dešava da vozači na poslati SMS dobiju odgovor da su nepravilno uneli broj registracije, piše Blic.

Kontrolori pre kazne moraju da provere da li je vozač imao problema sa porukama.

"Uzeo sam nove tablice, ali već danima ne mogu da platim parking. Kada pošaljem poruku sa brojem novih tablica, stigne mi povratna poruka gde kažu da sam nepravilno uneo broj svoje registracije. Pre neki dan, dok sam parkirao, prišao mi je kontrolor i kada sam mu rekao za problem, rekao mi je da i on zna za to, ali da ne može da pomogne. Zamolio me da parkiram automobil na mesto koje nije zonirano, što sam i učinio - kaže za “Blic” jedan od vozača koji nije hteo da mu se ime pominje u novinama.

U “Parking servisu” kažu da je u sistemu problem koji će vrlo brzo biti otklonjen, a do tada neće biti kažnjavanja vozača koji ne mogu na ovaj način da plate parking.

"Latinična slova Đ, Ć, Č, Š, koja nisu uobičajena u evropskoj abecedi, naš sistem još ne prepoznaje. Verovatno ćemo imati mogućnost da uskladimo parametre i očekujem da će to biti najkasnije do ponedeljka - kaže Boban Kovačević, direktor “Parking servisa”.

On potvrđuje da neće biti kažnjavanja vozača koji u registarskim oznakama imaju navedene znakove, i da će kontrolori “Parking servisa”, pre nego što nekome izdaju kaznu, morati sve da provere nekoliko puta. Ipak, to ne znači da će parking biti i besplatan za te vozače. Naime u “Parking servisu” napominju da vozač mora da ukuca slovo koje je najbliže onome u njegovoj oznaci (umesto Š, da ukuca S, umesto Č da ukuca C...).

Dodatni problem kod plaćanja parkiranja SMS-om predstavljaće i činjenica da mnogi vozači imaju mobilne telefone koji nemaju u sebi opciju za srpski jezik i mogućnost da ukucaju slova Š,Ć,Č,Ž i Đ, piše Blic.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik